IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Класическо шоколадово суфле

Традиционно предложение от Толик

Снимка: Анатолий Попов

Снимка: Анатолий Попов

Продукти:

300 г черен шоколад
5 жълтъка
5 белтъка
200 г брашно
250 г масло
200 г пудра захар
50 г какао за поръсване
 
Приготвяне:
 
Сложете в купа жълтъците с половината пудра захар и постепенно прибавете към тях разтопеното масло. Разбъркайте добре, след което на водна баня разтопете шоколада. Изчакайте малко да се охлади и го прибавете постепенно към сместа. Белтъците разбийте на сняг с останалата част от пудрата захар. Прибавете ги към шоколадовата смес, бъркайки бавно и само в една посока. Купичките за суфле трябва да бъдат намазани с масло и поръсени с какао.
Напълнете ги със сместа и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. След като суфлетата са готови може да ги извадите от фурната и да ги оставите да се охладят за няколко минути. Когато ги сервирате може да ги обърнете в чинията и да ги поръсите с пудра захар.

Още рецепти от "Хватките" на Толик вижте в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата