IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Телешко "Уелингтън"

Изтънчен вкус за ценители

Снимка: Youtube

Снимка: Youtube

 Продукти:

1 кг телешко бонфиле
1 кг готово тесто
300 г гъби
4-5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
1 жълтък
50 мл олио
50 г масло
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
 
Приготвяне:
 
Нарежете гъбите, нарежете чесъна на ситно, както и магданоза. В дълбок и широк тиган загрейте заедно олиото и маслото, докато се смесят. В тях запечатайте от двете страни телешкото месо, докато покафенее и го извадете.
В същата мазнина запържете и останалата плънка плюс подправките. Разточете тестото. Върху него разпределете плънката, а накрая върху нея разположете месото без да го режете. Завийте добре тестото. Намажете с жълтъка. Печете в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата