Продукти:
1 пакет къса паста
2 моркова
2 скилидки чесън
5-6 листа пресен босилек
500 г ситно нарязани домати от консерва
2 с.л. доматено пюре
зехтин
дафинов лист
сол, черен пипер
кафява захар
пресен магданоз за поръсване
За кюфтенцата:
500 г мляно агнешко месо
1 ч.л. кимион
2 ч.л. кориандър
2 скилидки чесън
Приготвяне:
Най-напред сварете пастата според инструкциите на опаковката. След като е готова може да я изплакнете със студена вода. За да направите кюфтенцата, смесете каймата с подправките, покрийте я с фолио и поставете в хладилник за 30-40 минути. През това време нарежете морковите на ивички и заедно с чесъна ги задушете в дълбок тиган, в добре загрят зехтин. Към тях прибавете доматите на кубчета и пюрето, заедно с листенцата босилек и дафиновия лист. Гответе на бавен огън. След като сосът се посгъсти, овкусете с черен пипер, малко кафява захар, сол. Вече може да оформите малки кюфтенца и да ги изпържите в отделен тиган. Накрая ги прибавете към соса заедно с пастата.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.