Продукти:
1 кг агнешко месо
1/2 чаша олио
5 глави лук
3 моркова
5 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
магданоз
1 кг червени чушки
10 големи домата, обелени
Приготвяне:
Нарежете месото на късове и го запържете до златисто в добре сгорещено олио. След това го извадете от мазнината и в нея задушете лука, чесъна и морковите. Когато поомекнат може да прибавите част от нарязаните домати, подправките, бульона и да върнете месото. Варете на умерен огън. Когато месото поомекне прибавете нарязаните чушки и останалите домати. По желание сгъстете с малко брашно. Догответе ястието в тенджера или запечете във фурна. Накрая поръсете с пресен магданоз.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.