IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Печен агнешки бут за Великден

Ароматно и вкусно празнично агнешко

Рецептата Dnes: Печен агнешки бут за Великден

Снимка: Youtube

Продукти:

1 бр. агнешки бут
50 мл соев сос
2 чаени лъжици сол
2 щипки черен пипер
2 щипки червен пипер
3-4 скилидки чесън
1 стрък розмарин
1 супена лъжица брашно
50-60 г масло или 1 голямо кубче
 
Приготвяне:
 
Разтопете маслото. В него разбъркайте подправките заедно със соевия сос и брашното. С тази смес намажете обилно агнешкия бут. Поставете го в тава, налейте вода на дъното. Завийте бута с фолио, за да останат ароматите в месото. Печете на загрята на 180 градуса фурна за около час. След това намалете фурната, отстранете фолиото и печете за още час и половина, докато хване хрупкава коричка. Сервирайте с гарнитура по избор.

Още празнични рецепти вижте в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата