Продукти:
1 голяма тиквичка
50 г козе сирене
2 скилидки чесън
2 яйца
2 с.л. галета
1/2 връзка копър
1 бакпулвер
черен пипер
За чесновия сос:
3 с.л. майонеза
4 с.л. цедено кисело мляко
1/2 връзка копър
1 ч.л. зехтин
3 скилидки пресован чесън
Приготвяне:
Тиквичките се обелват, настъргват се и се оставят за около час, за да им се отцеди водата. След това прибавете към тях наситнения чесън, яйцата, бакпулвера, галетата, натрошеното сирене и ситно нарязания копър. Всичко се разбърква добре. С помощта на лъжица оформете кюфтета. Сложете ги в тавичка върху хартия за печене в предварително загрята на 220°C фурна. Когато придобият златист цвят може да сервирате с чесновия сос.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.