Продукти:
1 чаша брашно
2 ябълки
2 щипки канела
½ чаша захар
1 течна ванилия
½ лъжичка кокосово масло
1 малко кубче масло
1 щипка сол
1 чаша прясно мляко
4-5 яйца
Приготвяне:
Използвайте кръгла тавичка за печене, която първо поставете на котлона. В нея разтопете маслото и кокосовото масло с малко от захарта. Предварително нарежете ябълките на полумесеци. Поставете ги в мазнината и ги запържете като разбърквате. След като се карамелизират ги свалете от котлона за малко. През това време смесете яйцата, брашното, млякото, канелата, ванилията, солта и останалата захар. Разбийте с миксер. Върнете ябълките на котлона. Залейте ги със сместа като внимавате ябълките да са равномерно подредени в тавата. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути или до златисто. Поръсете с пудра захар и сервирайте палачинката, полята с мед или кленов сироп.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.