Продукти:
2 чаши фини овесени ядки
1 чаша прясно мляко
1 супена лъжица канела
1/2 чаена лъжица сода за хляб
1 бакпулвер
1 чаена лъжица сол
1 яйце
½ чаша захар
1/3 чаша масло
1 настъргана ябълка
Приготвяне:
В голяма купа се смесват ядките, содата, солта, бакпулвера, канелата. Разбъркват се и се заливат с прясното мляко. Сместа се оставя да престои 20 минути, за да омекнат хубаво овесените ядки. В друга купа се разбиват яйцето със захарта, след това на струйка се прибавя маслото. Накрая се добавя настърганата ябълка. Сместа се изсипва в овесените ядки и леко се разбърква, няма нужда да се престаравате. Във форма за мъфини се слагат специални хартийки и сместа се разпределя равномерно в тях. Кексчетата се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.