Продукти:
4-5 средно големи картофа
150 г филе от хек нарязано на кубчета
100 г скариди
100 г миди с черупките
100 г калмари на кръгчета
1/2 зелена чушка
1/2 лук
1-2 скилидки чесън
1/2 връзка магданоз
зехтин
черен пипер
сол
Приготвяне:
Чушката и лукът се нарязват на ситно и се задушават в мазнината. Към тях се добавят и нарязаните на кубчета картофи, за да се запържат за няколко минути. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Прибавете вода, която да покрие картофите и сложете нарязаните калмари. Когато супата заври може да добавите и рибата, почистените скариди и мидите. Варете, докато мидите си отворят черупките. Преди да сервирате завършете супата с нарязания на ситно магданоз и счукания чесън. По желание може да добавите съвсем малко шафран.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.