Продукти:
500 г готово тесто за пай, маслено
1 чаша кафява захар
4 супени лъжици царевично нишесте
1 течна ванилия
1 щипка канела
500 г боровинки
1 средно кубче масло
1 щипка сол
Приготвяне:
Заедно разбъркайте солта, нишестето, канелата, ванилията и поръсете пресните измити боровинки с тази смес.
Разстелете половината от готовото тесто за пай върху намазнена и набрашнена форма за пай. Поставете в него плънката. Разтопете маслото и го поръсете равномерно върху нея. Покрийте с останалата част от тестото. По желание го разрежете на ленти и украсете. Печете боровинковия пай в предварително загрята на 180-200 градуса фурна до получаването на кафява коричка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.