Продукти:
250 г пилешко филе
100 г бекон
2 моркова
1/2 глава червен лук
200 г гъби
1-2 скилидки чесън
черен пипер
суха мащерка
сол
зехтин
50 г кашкавал
50 г сирене
За палачинките:
4 яйца
2 ч.ч. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
2 с.л. разтопено масло
1 щипка сода
1 щипка сол
Приготвяне:
Най-напред пригответе палачинките, като разбиете яйцата. След това прибавете млякото и маслото. Смесете брашното със содата и го добавете постепенно към течните съставки. Накрая овкусете със сол и изпечете палачинките. След като са готови трябва да ги оставите да изстинат. През това време нарежете пилешкото месо и морковите на лентички, а останалите зеленчуци и бекона на ситно. В загрят тиган със зехтин задушете морковите, след това лука и чесъна. Накрая сложете месото, гъбите и подправките. Ще ви бъдат необходими около 15 минути, докато ястието се сготви, след което го оставете малко да изстине. С получената плънка се пълнят палачинки, завиват се и се подреждат в тавичка (леко намазнена). Отгоре се поръсват със сирене и кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.