Продукти:
4-5 пилешки бутчета или 10 крилца
1 голямо кубче масло
4-5 супени лъжици олио
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 печени чушки от буркан
3 домата
2 картофа
1 шепа маслини
1 морков
риган
сол
черен пипер
червен пипер
½ чаша бяло вино
Приготвяне:
Нарежете зеленчуците. Измийте месото. В дълбок тиган разтопете маслото заедно с олиото, за да не загори. Запържете в тях лука заедно с месото. След като месото побелее, а лука стане полупрозрачен прибавете и картофите. Разбърквайте непрекъснато, за да не загорят. След около десетина минути прехвърлете всичко в дълбока тава за печене. Добавете останалите зеленчуци. Подправете с подправките на вкус и залейте с виното. Печете ястието в загрята на 200 градуса фурна.