Продукти:
12 филийки франзела или 6 филии бял хляб (ръчен)
2 зелени ябълки, обелени
1 чаша кафява захар
2 чаени лъжици царевично нишесте
6 яйца
2 чаши прясно мляко
1 чаена лъжица течна ванилия
1 чаена лъжица канела
3-4 супени лъжици кленов сироп
Приготвяне:
Нарежете филийките хляб на кубчета. Нарежете на кубчета и ябълките. В голяма купа смесете хляба, ябълките, кафявата захар и нишестето. Разбъркайте добре, за да се смесят. В отделна купа смесете яйцата, млякото, ванилията, канелата. Разбъркайте с телена бъркалка. Залейте хлебната смес с течната смес. Отново разбъркайте добре с дървена лъжица. Изсипете сместа в намазнена правоъгълна тава за печене. Разпределете я добре, докато се разпространи до всички ръбове на тавата. Залейте с кленовия сироп. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 45 минути. След като крамбъла е готов, нарежете го на правоъгълни порции. Сервирайте поръсен с пудра захар.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.