Продукти:
1/3 чаша мед
¼ чаша дижонска горчица
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън, намачкани
Сол
Черен пипер
4 броя пилешки гърди
¼ чаша пушен бекон
1 маруля
250 г чери домати
1 глава червен лук
1 авокадо
Приготвяне:
Поставете пилешките гърди в йенска тава за печене. Смесете всички подправки в купа, за да направите дресинга. Полейте месото като запазите малко за после. Оваляйте го добре, докато маринатата полепне добре по пилешкото. Покрийте с фолио и охладете в хладилник за около час. В намазнен тиган запържете месото за няколко минути от всяка страна. Извадете месото, когато се запържи. Нарежете бекона на кубчета и запържете и него. Междувременно добавете още половин чаша вода към останалия дресинг и разбъркайте. В голяма купа за салата нарежете марулята, чери доматите, лука, добавете бекона, авокадото и пилешкото месо, нарязано на едри парчета. Залейте с дресинга.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.