Продукти:
1 карфиол
½ чаша кисело мляко
1 супена лъжица дижонска горчица
1 супена лъжица мед
2 супени лъжици ситно нарязан копър
1 супена лъжица зехтин
2 скилидки чесън, намачкан
Сокът от ½ лимон
1 глава червен лук
3-4 сварени яйца
3 стръка целина
Приготвяне:
Начупете карфиола на малки розички. Разпръснете ги в тавичка за печене. Полейте с малко разтопено масло, сол и пипер на вкус. Печете в загрята на 200 градуса фурна за 25 минути.
За соса:
Смесете киселото мляко, горчицата, меда, копъра, зехтина, чесъна, лимоновия сок. Разбъркайте хубаво всички съставки, докато се смесят добре.
За салатата:
Нарежете сварените яйца, лука и целината. В голяма купа ги смесете заедно с печения карфиол. Разбъркайте с дресинга и сервирайте салатата, поръсена с още малко пресен копър.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.