Продукти:
125 г масло
50 г захар
1 яйце
2 супени лъжици олио
1 супена лъжица течна ванилия
250 г брашно + 100 г
2 чаени лъжици бакпулвер
400 г сладко по избор
Приготвяне:
В голяма купа за разбиване смесете маслото на кубчета заедно със захарта. Разбийте с миксер. Добавете яйцето, олиото, ванилията. Отново разбийте с миксера. Добавете 250 г от брашното, бакпулвера. Разбъркайте сместа с дървена лъжица. След като стане трудна за разбъркване, продължете да омесвате с ръце. Намазнете тавичка за печене. Разделете тестото на две равни части. Едната част разстелете на дъното на тавата като натискате с ръце. Боцнете го на няколко места с вилица, за да се изпече равномерно. Върху него разпръснете сладкото, така че да покрие равномерно тестото. Останалата топка тесто смесете със стоте грама допълнително брашно. Сместа ще стане трошлива. Мачкайте с ръце, докато се получат ситни трохи тесто. Поръсете обилно с него плънката на сладкиша.
Печете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. Преди сервиране нарежете сладкиша на квадрати и поръсете с пудра захар.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.