Продукти:
2 чаши натрошени обикновени бисквити
1/3 чаша разтопено масло + още 2 супени лъжици
450 г крема сирене
¼ чаша кафява захар + още една четвърт
¼ чаша бяла захар
2 супени лъжици царевично нишесте
1 супена лъжица канела + още 1 супена лъжица
¼ супена лъжица стрит джинджифил
1 супена лъжица течна ванилия
¼ чаша овесени ядки
¼ чаша брашно
2 зелени ябълки
карамел за поръсване
Приготвяне:
Смесете натрошените бисквити с маслото. Разбъркайте, докато се получат маслени трохи. Подредете трохите на дъното на тава, така че да играят роля на блат. Притиснете добре с ръце. Смесете в голяма купа крема сиренето, ¼ от кафявата и от бялата захар, нишестето, канелата, джинджифила, ванилията. Разбийте с миксер до получаване на гъст крем. В друга купа смесете овесените ядки, 2 супени лъжици разтопено масло, ¼ чаша кафява захар, 1 супена лъжица канела. Разбъркайте с вилица, докато се смесят добре. Върху блата разпределете кремообразния пълнеж. Подредете предварително обелените и нарязани на полумесеци ябълки. След това върху тях разстелете и сместа с овесените ядки. Печете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Сервирайте крамбъла, поръсен с карамелен топинг на вкус.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.