Продукти:
За кората:
150 г сирене
200 г карфиол
2 яйца
½ чаена лъжичка сол
За плънката:
4 супени лъжици доматен сос
100 г кашкавал
100 г моцарела
10 маслини без костилка
1 зелена чушка
½ глава лук
босилек
риган
черен пипер
Приготвяне:
Пасирайте предварително сварения в подсолена вода карфиол. Към него добавете настърганото сирене, яйцата и солта. Разбъркайте сместа с дървена лъжица. Разпределете я върху намаслена тава за печене. Използвайте шпатула, за да разпределите сместа добре. Препоръчително е под сместа да постелите хартия за печене, за да не залепне основата на пицата. Печете във фурна загрята на 180 градуса за 20 минути или докато хване лек загар. Извадете я. Намажете я с доматения сос и поръсете с настъргани кашкавал и моцарела. Подредете тънко нарязаните маслини, чушка, лук. Поръсете с подправките. Отново печете на 220 градуса за около 15 минути или докато сиренето се разтопи.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.