Продукти:
1 ненарязан хляб
1 буркан течен шоколад
4 яйца
1/2 чаша прясно мляко
200 мл течна неподсладена сметана
3 супени лъжици захар
2 чаени лъжички канела
100 г разтопено масло
кафява захар за поръсване
Приготвяне:
Нарежете хляба на равни по дебелина филийки, като е много важно да не ги отрязвате докрай, а само толкова, колкото да можете да ги намажете с течния шоколад. Това е втората стъпка. Между всички филийки намажете щедро количество шоколад. След това в тава за печене поставете алуминиево фолио. В нея оформете от фолиото нещо като втора тавичка, в която да поставите хляба. Разбийте яйцата заедно със сметаната, млякото, канелата и захарта. С млечната смес залейте хляба, като докато поливате разтворете леко филийките, за да се напоят. Обърнете хляба няколко пъти в сместа и изчакайте около 20 минути, за да се напои добре. Накрая го залейте с разтопеното масло и поръсете с кафява захар. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-40 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.