Продукти:
200 грама фурми
2 супени лъжици кокосово масло
1 чаена лъжичка коняк
няколко зрънца морска сол
1 супена лъжица натурално какао
50 грама сурови ядки по ваш избор
разтопен шоколад за потапяне на бонбоните
Приготвяне:
Почистените от костилките фурми сложете в кухненски робот заедно с какаото, кокосовото масло и солта. Смелете всичко до получаването на гладка смес. Ако е твърде гъста, прибавете малко количество вода, а ако не е много сладка още няколко фурми или мед. Накрая сложете ядките и отново смелете, но нека да се усеща вкуса им. Оформете топчета, които по желание оваляйте в ядки, кокосови стърготини или потопете в разтопен шоколад. Сложете готовите бонбони за няколко минути в хладилник, за да стегнат.