Продукти:
2 ч.ч. брашно
2 яйца
1 пакетче бакпулвер
1 ванилия
20 г ром
2 с.л. пудра захар
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
60 г разтопено масло
Приготвяне:
В купа сложете брашното и бакпулвера. В отделна купа разбийте яйцата заедно с леко затопленото прясно мляко, пудрата захар, разтопеното масло, ванилията и рома. След това прибавете течната смес към сухите съставки и бъркайте до получаването на хомогенна смес. В добре загрят тиган изсипете около 1/3 черпачена лъжица от палачинковата смес. Палачинките се пекат около 1-2 минути. Само ако се налага ползвайте малко мазнина при печенето. Сервирайте палачинките със сладко, течен шоколад, сметана или хапвайте както най-много ги обичате.
Рецепта: Анатолий Попов