Продукти:
½ чаша кафява захар
1 чаена лъжичка брашно
¼ чаена лъжичка сода за хляб
1/8 лъжичка сол
1 чаена лъжичка овес
½ чаша масло, размекнато
¾ чаша сладко от малини
Приготвяне:
Смесете кафявата захар, брашното, содата, солта и овеса. Втрийте маслото, предварително размекнато на стайна температура, с помощта на ръцете си в останалите съставки, така че да се получи ронлива смес. Подгответе тава, намазана с олио и постлана с фолио или хартия за печене. Натиснете там 2 чаши от сместа. Намажете обилно със сладкото от малини. След това разстелете остатъка от сместа. Печете в загрята фурна за около 40 минути или докато покафенее. Нарежете на барове, когато изстине леко.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.