Продукти:
1 кг свински врат
1 глава лук
1 връзка пресен чесън
150 г гъби
10 броя сушени сливи
10 резена сушени домати
розмарин
сол
черен пипер
дафинов лист
2-3 супени лъжици зехтин
кориандър
сух копър
50 мл коняк
Приготвяне:
Накиснете сливите в коняка и ги оставете настрана. Начукайте месото, така че да стане крехко и по-тънко.
В сгорещена мазнина запържете нарязаните гъби, лук, чесън. Добавете към тях и всички подправки. Свалете от котлона и добавете накиснатите сливи и готовите сушени домати. Извадете дафиновия лист.
Разстелете месото. Върху него разпределете плънката. Навийте на руло и захванете с шишчета или с канап.
Печете в намазнена тавичка и предварително загрята на 180-200 градуса фурна за около час или до получаване на кафява коричка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.