Продукти:
1 кг телешко месо за готвене
500 г пресни гъби
1 чаена чаша ориз
2 глави лук
сол, черен пипер
дафинов лист
1 домат или 1 лъжица доматено пюре
4 скилидки чесън
1-2 люти чушки
50 мл олио
Приготвяне:
Нарежете на малки парченца месото и го запържете в мазнина. Добавете нарязаните лук и гъби, както и малко черен пипер и дафинов лист. След като зеленчуците се задушат, долейте вода, колкото да покрие месото и гответе на тих огън. Когато месото е почти готово, добавете чушките, чесъна и ориза и долейте още вода. След като оризът е готов, сложете нарязаните на ситно домати, сол и гответе още 10 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.