Продукти:
2 чаши леща
300 г пресен бейби спанак
1 глава лук
2 домата
1 морков
500 мл вода
сол
зехтин
ябълков оцет
босилек
риган
чубрица
червен лют пипер
черен пипер
магданоз
Приготвяне:
Загрейте мазнината в дълбока тенджера и в нея запържете ситно нарязания лук. Овкусете го с подправки на вкус. Нарежете доматите, предварително обелени. Добавете ги към лука, заедно със спанака, моркова и останалите подправки. Разбъркайте добре да се задушат за няколко минути. Залейте с водата. Можете да я кипнете в термокана преди това, за да стане по-бързо. След като заври намалете котлона на слабо и разбърквайте периодично. Добавете лещата, за да се свари и тя, докато омекне. При сервиране поръсете с магданоз.
*Винаги можете да пасирате супата и да я превърнете в крем супа. Ако решите да го направите, добавете и ½ чаша готварска течна сметана.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.