Продукти:
1 кг свинско каре
1 чаена лъжичка карамфил
1 ябълка, нарязана
250 г червени боровинки
1 чаша пилешки бульон
2 супени лъжици канела
1 чаена лъжица индийско орехче
1 чаена лъжичка джинджифил
кората от 1 портокал
50 г масло
Приготвяне:
Поставете свинското каре без да го режете в тава за печене. Покрийте го с карамфила и ябълката, нарязана на резени. Печете на 160 градуса за около 40 минути. Междувременно, за да направите соса от червени боровинки, в тиган задушете 1 или 1 и ½ чаша червени боровинки в 50 г разтопено масло. Разбърквайте, докато плодовете се смачкат. Добавете пилешкия бульон, канелата, индийското орехче, джинджифила, портокаловите корички. Гответе, докато бульонът започне да се изпарява и сосът се редуцира. Изсипете соса върху запеченото месо. Покрийте с фолио. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около час. Свалете фолиото и печете още 20 минути до получаване на хрупкава коричка.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.