IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Snimka Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Пилешки бульон със зеленчуци

Полезен, сгрява добре през зимата

Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Продукти:

500 г пилешки гърди с кост
1 бр корен от ряпа
7-8 моркова
4 яйца
3 стръка целина
1 супена лъжица лимонов сок
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 щипка пресен магданоз
 
Приготвяне:
 
Сварете пилешките гърди в 2 литра вода в дълбока тенджера. Нарежете зеленчуците и корените и ги прибавете към месото. Варете около 15 минути като внимавате да не преварите морковите. Когато са полусварени ги извадете от тенджерата. Продължете да варите, докато месото омекне напълно. Извадете го от тенджерата. Прецедете бульона. Оставете само него на котлона, докато заври.
 
След това много бавно чукнете яйцата едно по едно като разбърквате внимателно. Варете, докато яйцата се стегнат. Подправете с лимонов сок, ситно нарязана целина, сол, пипер и магданоз. По желание можете да върнете и морковите обратно за 2-3 минути.
 
Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Гладен гид
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата