Продукти:
2 големи пилешки бутчета
2 тиквички
3 глави лук
2 моркова
1 стрък целина
1 скилидка чесън
1 домат
2 стръка прясна мащерка
3-4 супени лъжици зехтин
сол
черен пипер
риган
Приготвяне:
Сварете пилешкото месо в подсолена вода. Към него добавете ситно нарязана мащерка и една от главите лук, нарязана на ситно. След като месото започне да се отделя от кокала го извадете и прецедете бульона. Почистете месото от костите и го накъсайте на едри парчета. В дълбок тиган загрейте мазнината и запържете нарязаните морков, домат, целина, лук и намачкания чесън. След като се запържат към тях долейте получения по-рано бульон. Намалете котлона и варете до омекване на зеленчуците. Поръсете със сол по преценка.
Нарежете тиквичките на кръгове, а след това на полумесеци. Добавете ги към супата. Варете няколко минути и добавете месото. Варете супата още 10 минути и подправете с останалите подправки. Сервирайте гореща.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.