Продукти:
3 големи картофа
2 тиквички
1 чушка
1 домат
2 скилидки чесън
1 глава лук
1 морков
300 г кашкавал за поръсване
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
1 щипка черен пипер
1 щипка риган
50 мл зехтин
½ чаша галета
Приготвяне:
Нарежете зеленчуците на едри кубчета. Намачкайте чесъна и го нарежете на ситно или го пресовайте. Сложете зеленчуците с чесъна в тава за печене. Полейте със зехтин, поръсете с галетата и разбъркайте. Добавете всички подправки. Разбъркайте отново. Печете в загрятата фурна за около 1 час като отначало покриете с фолио, след това го отстраните. Извадете ястието, поръсете го с настърган кашкавал и върнете обратно във фурната, докато се образува коричка.