Продукти:
4 чаши пилешки бульон
1 супена лъжица царевично нишесте
4 големи яйца
соев сос
1 щипка пресен джинджифил, настърган
1 супена лъжица лимонов сок
1 щипка черен пипер
1щипка сол
1 щипка канела
2 зърна карамфил
3-4 стръка пресен лук
150 г настърган кашкавал
Приготвяне:
Загрейте бульона, ако имате готов. Ако предпочитате сварете домашен бульон от птиче месо и кости. Ако пък предпочитате бързия вариант, разтворете 2 кубчета пилешки бульон в тенджерата. Нарежете на ситно лука. Настържете джинджифила. Разбийте яйцата в купа. Смесете ги с настъргания кашкавал и нишестето. След като водата кипне, сложете лука и варете малко, докато омекне. След това бавно излейте яйцата. Ще се получат дребни парцали.
Разбърквайте, докато добавяте и подправките, соевия сос, лимоновия сок. Варете няколко минути след като сте пуснали яйцата в бульона и свалете от котлона.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.