Продукти:
4 броя пилешки гърди
3 супени лъжици зехтин/олио
400 г пресни гъби
1 малка консерва белени домати
1 голяма червена чушка
1 глава лук
4 скилидки чесън
сол, черен пипер
1 чаена лъжичка розмарин
2 чаши червено вино
200 мл бульон по ваш избор
Приготвяне:
Разрежете пилешките гърди на хапки и ги овкусете със сол и черен пипер. В тиган загрейте 1 супена лъжица зехтин или олио и запържете месото от двете страни. Извадете го от тигана, добавете останалия зехтин и в него задушете нарязаните на ситно гъби, лук, чесън и чушка. Овкусете със сол, розмарин и черен пипер.
Прибавете чашата вино и след няколко секунди нарязаните домати от консерва и бульона. Върнете пилешкото месо в тигана и гответе до сгъстяване на соса. По желание сервирайте ястието с гарнитура от сварен ориз.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.