IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Кекс с царевично брашно и риган

Солен кейк, подходящ за безглутенова диета

Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Продукти:

2-3 яйца според големината
1 кофичка кисело мляко
1 лъжичка сода
60 мл олио
2-3 чаши царевично брашно
сол
риган
 
Приготвяне:
 
Разбиват се яйцата, добавят се млякото (с предварително разтворената сода в него) и олиото, брашното смесено със солта и ригана, като брашното се добавя постепенно, докато се разбърква сместа. Трябва да се получи кексово тесто. Изсипва се в намазнена и поръсена с брашно форма за кекс, може и в терин или обикновена тава. Пече се за 40-45 мин на около 180 градуса в предварително загрята фурна. Става и за закуска, както и вместо хляб за тези, които са на безглутенова диета.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата