Сушито е едно от най-разпространените източноазиатски ястия в България.
Интерпретацията на Clovesandvanilla.com е съобразно най-разпространените предпочитания, но от друга страна, можете да използвате такива продукти в плънката, каквито обичате.
Съставки:
250 г ориз за суши
Вода (съобразена с изискването на опаковката на ориза, който използвате)
5 с. л. оризов оцет за суши Мисо
2 с. л. захар
1 ч. л. сол
3 бр. кори от водорасли – Нори
За плънката на сушито аз използвам: пушена или сурова сьомга (ако е сурова, трябва да е много прясна риба) или сурова риба тон, краставици, чушка, авокадо – нарязани на пръчици, сирене "Филаделфия"
Вижте как се приготвя в Tialoto.bg тук