Продукти:
15 г прясна мая
3 супени лъжици топла вода
225 г брашно
10-12 чери доматки
2 щипки сол
сушен розмарин
За чесновото масло:
4 супени лъжици зехтин или 50 г масло
1-2 стрити скилидки чесън
1/2 глава лук
1/2 глава лук
Приготвяне:
Разтворете маята в чаша с количеството вода упоменато в съставките и я оставете за около 10 минути. В купа или тава сложете брашното заедно със солта и разбъркайте. Направете кладенче и изсипете маята.
След като получите тесто трябва да го месите около 10 минути върху набрашнен плот. Оформете го като топка, сложете го в купа и я покрийте с домакинско фолио. Оставете го да втаса за около 40 минути.
След това отново го премесете леко и разточете до дебелина около 1 см. Намажете го обилно с чесново масло, направете няколко дупки и поставете във всяка по половин разрязан чери домат. Поръсете със сушен розмарин или друга ваша любима билка. Поръсете и с нарязания лук. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.