IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Агнешка яхния със спанак и домати

Вкусна гозба за Великден

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Продукти:

1 кг агнешко месо
олио
3 глави лук или 5-6 връзки пресен
3 скилидки чесън
2 с.л. доматено пюре
3 домата
сол, черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1/2 кг спанак
 
Приготвяне:
 
Месото се измива и нарязва на малки парчета. В добре сгорещена мазнина се запържва до златисто от всички страни. След това се изважда от мазнината и в нея се задушават нарязаните лук и чесън. Прибавете към тях доматеното пюре, нарязаните домати, червения и черния пипер. След това месото се връща в соса и се готви на тих огън. Може да добавите малко вода или месен бульон.
 
Когато агнешкото е готово прибавете нарязания спанак. Ако е необходимо сгъстете с малко брашно. Когато спанакът е готов може да сервирате. По желание към всяка порция се прибавя малко кисело мляко.

Още рецепти вижте в кулинарната рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата