IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Панирана риба с чесън и подправки

Полезна и лека пролетна порция

Снимка: Youtube

Снимка: Youtube

Продукти:

500 г бяла риба филе
50 мл оцет
50 мл бяло вино
3 скилидки чесън
1 щипка кимион
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
1 щипка магданоз
брашно
галета
50 мл олио
 
Приготвяне:
 
Нарежете бялата риба на едри парчета. Намачкайте чесъна. Смесете го с подправките в купа. Към тях прибавете оцета и виното. Разбъркайте. Поставете парчетата риба в купата и ги оваляйте добре. Оставете ги да попият добре от маринатата с всичките ѝ аромати за час-два.
 
Смесете брашното с галетата. Оваляйте всяко парче риба в сместа. Пържете в сгорещената мазнина до златисто. Сервирайте, поръсена с магданоз.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата