Продукти:
300 г броколи
½ чаша сушени червени боровинки
2 супени лъжици балсамов оцет
1 супена лъжица дижонска горчица
1 супена лъжица кленов сироп
1 скилидка чесън, намачкан
½ супена лъжичка изстискан сок от лимон
сол и пипер на вкус
½ чаша рапично олио
¼ чаша нарязан пресен лук
¼ чаша счукани бразилски орехи
2-3 резена ябълка по желание
150 г запържен бекон
Приготвяне:
В голяма купа смесете оцета, горчицата, кленовия сироп, чесъна, лимоновия сок. Разбъркайте. Добавете рапичното олио и отново разбъркайте. Сварете и отцедете броколите. Оставете ги да се охладят до стайна температура. Накъсайте розичките на по-дребни.
Добавете ги в купата за салата заедно с боровинките, пържения бекон и лука. Разбъркайте с дресинга. Охладете за 15 минути преди да сервирате. След това поръсете с бразилските орехи и парченцата ябълка и поднесете.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.