Продукти:
1 глава карфиол
2 супени лъжици зехтин
2 скилидки чесън
1 щипка сол
2 щипки черен пипер
2 супени лъжици масло
¼ чаена чаша чили сос, готов
2 стръка пресен магданоз
Приготвяне:
Нарежете карфиола на розички. Овкусете го като го намажете навсякъде със зехтина и го оваляйте в солта, пипера и пресования чесън. Може да използвате и чесън на гранули. Изсипете розичките в постлана с хартия за печене тава и печете в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.
В отделна купа смесете разтопеното масло с чили соса. Намажете карфиолчетата със сместа. Върнете във фурната за още 15 минути. След като е готов, поръсете с пресен магданоз и сервирайте.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.