IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Панирани пилешки хапки

Хрупкави филенца

Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Продукти:

500 г пилешки гърди
2 яйца
1 чаша корнфлейкс
2 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици зехтин
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
1 щипка червен пипер
1 щипка риган
1 щипка лют червен пипер
300 мл прясно мляко
олио за пържене на маслена баня (около 500 мл)
 
Приготвяне:
 
Нарежете пилешкото на едри хапки. Поставете го в прясното мляко за няколко часа или за през нощта, за да стане възможно най-крехко. След това го извадете и го отцедете добре.
 
Смесете подправките. Разбъркайте ги със соевия сос. Оваляйте много добре месцата в сместа. Натрошете на ситно корнфлейкса. Разбийте яйцата. Натопете всяко филенце първо в яйцето, след това във флейкса.
 
Пържете филенцата в сгорещеното олио до златиста коричка.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата