Продукти:
400 г картофи
1 стрък праз
1 супена лъжица магданоз, пресен
1 чаена лъжица копър
1 чаена лъжица самардала
1 голямо кубче масло
200 мл прясно мляко
1 чушка
2 стръка праз
сол
1 литър вода
Приготвяне:
Нарежете праз лука на ситно. Загрейте маслото в тенджера. Запържете и задушете лука в него. Разбърквайте непрекъснато, за да не загори.
Обелете и нарежете картофите на малки квадратчета. Добавете ги към лука и запържете до позлатяване. Разбърквайте в продължение на около 10 минути. След това добавете останалите съставки. Разбъркайте добре, намалете котлона. Оставете да къкри до готовност или за около 30 минути.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.