Продукти:
200 г брашно
2 щипки сол
125 мл разтопено масло
125 г настърган кашкавал
Пълнеж:
125 г настърган кашкавал
1 консерва (400 г) сладка царевица, отцедена
250 г пушен бекон, нарязан
2 стръка копър, ситно нарязан
125 мл готварска сметана
250 мл прясно мляко
3 яйца
Приготвяне:
Смесете брашното, солта и маслото в купа. Разбъркайте с пръсти, докато се получат трохи. Добавете кашкавала и разбъркайте, докато започне да се замесва тесто. Омесете го добре, докато продуктите се слеят.
Разстелете добре тестото във форма за киш като предварително сте я намазнили и набрашнили. Притиснете добре тестото, за да полепне добре по къдравата форма на тавата. Охладете в хладилник за 30 минути.
Загрейте съвсем малко мазнина в тиган. Запържете бекона и го подсушете върху кухненска хартия. Поръсете кашкавала върху тестото. Добавете бекона, царевицата и копъра. Покрийте с още кашкавал. Залейте всичко със сметаната, млякото и яйцата, предварително смесени и подправени със сол. Печете киша в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути или докато добие златиста коричка. Сервирайте киша охладен.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.