IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Chernomore Posoka Boec
BGONAIR Live

Рецептата Dnes: Задушено телешко с моркови

Ето стъпките за крехко и ароматно месо

Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Продукти:

1 кг телешко
3 супени лъжици зехтин
4 кубчета телешки бульон, разтворен
4 чаши вода
1 супена лъжица розмарин
1 супена лъжица магданоз
½ супена лъжица черен пипер
3 големи картофа, нарязани
4 моркова, нарязани на колелца
4 стръка целина, нарязана на ситно
1 глава лук
2 супени лъжици царевично нишесте
2 супени лъжици студена вода
 
Приготвяне:
 
В тенджера под налягане или в гювеч задушете нарязаното телешко заедно с мазнината за около час, докато омекне. Извадете го от съда. Преместете го в дълбока тенджера. Залейте го с разтворения бульон. Добавете розмарина, магданоза, пипера. Оставете го да заври на котлона, докато бульона се редуцира или за около час.
 
Добавете картофите, морковите, целината и лука. Разтворете нишестето в двете лъжици вода. Добавете и него към ястието. Гответе за още един час преди да свалите от огъня.

Още вкусни рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.
Новини
Водещи
Последни новини
Четени
Най-четени за седмицата