Продукти:
1 супена лъжица зехтин
2 глави лук шалот, ситно нарязан
300 г пилешки гърди, нарязани на парчета
200 г овкусени сушени домати, отцедени
½ чаша пълномаслена готварска сметана
1 пакет паста пене, сварена и отцедена
1 и ½ супени лъжици разтопено масло
2 супени лъжици настърган пармезан
1 чаена лъжица пресен босилек, ситно нарязан
Приготвяне:
Загрейте зехтина в голям дълбок тиган на средна температура. Запържете нарязания шалот в него като разбърквате за около 2 минути. Добавете пилешкото, нарязано на едри кубчета и сушените домати. Гответе с периодично разбъркване за около 5 минути.
След това намалете котлона на слабо. Добавете сметаната и отново разбърквайте от време на време, докато се сгъсти или за около 5 минути.
Накрая прибавете сварената паста, маслото, пармезана, босилека. Разбъркайте добре, за да се смесят вкусовете. Сервирайте горещо.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.