Продукти:
3 средни моркова
3 яйца
3/4 чаша олио
2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 с.л. бакпулвер
За глазурата:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. шоколад на прах
1/4 ч.ч. прясно мляко
1/2 парче масло
Приготвяне:
Измитите и обелени моркови се нарязват на парчета и се поставят в блендер. Добавят се яйцата, олиото и всичко се пасира. В отделна купа пресяваме брашното, захарта и бакпулвера. Разбъркваме добре да се смесят съставките. Добавяме морковената смес и разбъркваме отново много добре, докато стане еднородна смес. Изсипваме в намазнена и набрашнена форма за кекс. Печем в предварително загрята фурна на 180° до суха клечка (около 45мин).
Съвет: Преди да изпечем кекса може да добавим на повърхността парченца шоколад. Може след изпичане да залеем с шоколадова глазура или просто да го оставим така.
За глазурата:
Всички продукти се смесват и се готвят на ниска температура. Когато сместа заври, разбъркваме за минута и дърпаме от котлона. Заливаме кекса и нарязваме!
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.