Продукти:
1 авокадо
лимонов сок
сол, бял пипер на вкус
червена чушка
1 твърдо сварено яйце
1-2 с.л. крема сирене
няколко скариди
див лук и червен хайвер за украса
Приготвяне:
Разрежете авокадото на две, издълбайте средата, като запазите „черупката“. Намачкайте месестата част, овкусете с лимонов сок, сол, смлян бял пипер. Бланширайте скаридите, като след това е необходимо и да ги обелите.
В купа комбинирайте ситно нарязаните чушка, яйце, копър, крема сирене и скаридите (тях нарежете на средно големи парчета).
Разбъркайте всичко и напълнете „черупките“ на авокадото със салатата. Украсете с 1-2 стръкчета див лук и малко червен хайвер.
Още звездни рецепти вижте в специалната готварска рубрика на Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.