Продукти:
1 охладено бутертесто
1 супена лъжица царевично нишесте
2 супени лъжици захар на кристали
1 чаена лъжичка канела
1 супена лъжица мед
около 3 чаши или 2-3 големи плода
1 жълтък
захар и канела за поръсване
Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. В голяма купа комбинирайте сухите съставки и меда. Разбъркайте добре и прибавете почистените, нарязани и обелени круши. Размерът и формата зависи от вашето желание.
Оваляйте добре крушите. В тава, върху хартия за печене, внимателно разстелете бутертестото. След това сложете в средата плодовата смес и завийте леко краищата му, за да се получи тарт. Намажете краищата с жълтък и поръсете за финал с още малко захар и канела.
Печете за около 20 минути. По желание може да сервирате десерта с 1-2 топки сладолед, да поръсите с малко мед и натрошени ядки.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.