Продукти:
¼ чаша майонеза
3 скилидки чесън, пресован
1 супена лъжица лимонов сок
1/8 чаша зехтин
½ чаша нарязана чушка
1 малка тиквичка, нарязана на кръгове
1 червен лук, нарязан на колелца
1 домат, нарязан на колелца
2 питки чабата (или обикновени филийки)
½ чаша натрошено сирене
Приготвяне:
В купа смесете майонезата, чесъна, лимоновия сок. Разбъркайте и охладете в хладилник за 1 час.
Стоплете скарата или грил-тигана. Намажете със зехтин. Изпечете тиквичките, доматите, чушките и лука на скарата. Печете по няколко минути от всяка страна.
Намажете хлебчетата (филийките) с майонезената смес от двете им страни. Поръсете с натрошено сирене. Поставете хлебчетата върху скарата за няколко минути да се запекат и сиренето леко да се разтопи.
Напълнете сандвича с продуктите и сервирайте топъл.