Продукти:
24 броя печурки
1 супена лъжица зехтин
1 глава лук, нарязана
Сол и пипер на вкус
300 г маринован артишок от консерва
250 г крема сирене
2 супени лъжици заквасена сметана
1 чаша настърган кашкавал
2 супени лъжици настърган пармезан
½ чаена лъжица чеснова сол или на вкус
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе тава за печене, намазнете я и я постелете с хартия за печене.
Загрейте зехтина в тиган. В него запържете лука и пънчетата на гъбите, предварително нарязани на дребно. След 5 минути овкусете с пипер и сол. Прехвърлете сместа в голяма купа. Добавете артишока, нарязан или намачкан, крема сиренето, сметаната, настъргания кашкавал, пармезана. Овкусете с още сол и пипер, добавете чесновата сол. Внимателно разбъркайте плънката.
Напълнете гъбите със сместа. Подредете ги върху хартията. Печете за 20 минути или до зачервяване.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.