Продукти:
500 мл течна сметана за разбиване (сладка)
250 г черен шоколад с поне 70% какао
1 ч.л. ванилов екстракт
Приготвяне:
Изсипете сметаната в малка тенджера и я сложете на котлона. Когато се затопли добре може да добавите шоколада. Бъркайте непрекъснато с помощта на телена бъркалка, за да не загори сметаната и да може шоколадът да се разтопи. Прибавете ванилията и снемете от котлона. Прехвърлете сместа в подходяща голяма купа. Когато сместа стане хладка, разбийте с помощта на миксер до получаване на твърди връхчета. Разпределете муса в подходящи купички и охладете.
Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.