Продукти:
1 голям картоф
1 супена лъжица олио
½ чаена лъжица стрита морска сол
подправки на вкус по избор
Приготвяне:
Изсипете олиото или зехтина в чиста неизползвана найлонова торбичка. В нея поставете изключително тънко нарязаните (или рендосани) колелца картоф. Завържете торбичката и разклатете добре, докато картофените резени бъдат добре полепени с мазнина.
Напръскайте една широка чиния за сервиране със спрей за готвене. Важно е да се побира в микровълновата.
Върху нея подредете картофените резени. Пуснете ги да се готвят между 3 и 5 минути или в зависимост от мощността на вашата микровълнова. Готови са, когато по ръбчетата им се появят леко кафяви петънца.
Извадете ги от фурната. Поръсете със сол или други подправки и оставете да изстинат.
Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase.